Press

2013 är året då Dimaond Dogs kommer att överträffa sig själva!

Jubileumsåret 2012 var året då dragshowgruppen Diamond Dogs firade 10 år som grupp och visade för all framtid att de är här för att stanna dels genom att framträda i folkära tv-program som Allsång på Skansen (SVT), Sommarkrysset (TV4) och Efter tio med Malou (Tv4), dels genom en jubileums-show med det bästa från tio år och även genom samarbeten med stora delar av Sveriges artistelit som till exempel The Hives, Shirley Clamp, Nanne Grönvall, Andreas Lundstedt, Lili & Susie, Anneli Rydé, Blossom, Mathias Holmgren och Timoteij.

i samband med 10-års jubiléet släppte gruppen för första gången egen musik och fortsätter med det under 2013.

De underfundiga och fräcka parodierna är ett av Diamond Dogs specialområden och ingen kvinnlig artist slipper undan. Mest kända är kanske DD för att de får svenska artister att parodierna sig själva genom att sjunga in sina hits på nytt med Peter Englunds nya och pricksäkra texter.

Diamond Dogs inledde jubileumsåret 2012 med att kamma hem priset för Årets dragshow på QX tv-sända Gaygala 2012. För tredje gången!

Sedan starten 2002 har artister som Maria Montazami, Sanna Nielsen, Sonja Aldén, Malena Ernman, Sarah Dawn Finer, Suzanne Reuter, Sissela Kyle, Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli och Arja Saijonmaa med flera bidragit till att höja kvaliteten på Diamond Dogs gedigna produktioner.

Dimond Dogs är också initiativtagare till den årliga World Aids Day Galan som i år  firar 5-årsjubileum på Hamburger Börs/Börsen, och är ett välgörenhetsprojekt till förmån för kampen mot hiv/aids i Sverige där personer som Babben Larsson, Alexandra Charles, Alcazar, Mona Sahlin, Fredrik Kempe, Malin Berghagen och Babsan medverkat.

Pressbilder

Pressbild med logotype
5600×3733 pixlar, 3.4 MB

 

 

Pressbild
5600×3733 pixlar, 3.4 MB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musikvideo